Задържаха мъж, прострелял младеж в гърба

OFFNews 04 септември 2016 в 12:55 7308 0

Снимка БГНЕС

Мъж, прострелял непълнолетен младеж в землището на село Ябланица, е задържан за 72 часа и привлечен като обвиняем за три престъпления, съобщиха от полицията.

Разследването по случая започнало на 2 септември, когато малко след 13 часа в полицията се получил сигнал за прострелян в гърба 16-годишен младеж в землището на с. Ябланица.

Полицейските служители изяснили, че потърпевшият е помагал на свои познати при регламентиран дърводобив и е бил ранен при произведени изстрели по товарния автомобил, с който са превозвали дървата. Младежът е транспортиран в болнично заведение с прострелна рана в гърба.

На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура в Своге.

Криминалистите установили и задържали извършителя на престъплението - В.В. от София. Намерено и иззето е и самоделното огнестрелно оръжие, използвано от него. В хода на разследването е установено, че 29-годишният мъж е извършител и на още едно престъпление. Около 20 часа на 1 септември е произвел изстрели по лек автомобил, паркиран пред частен дом в Ябланица, счупил е прозорците от лявата страна на автомобила и е срязал гумите му, а минути по-късно е прострелял и два коня в центъра на селото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!