Задържаха българин в Скопие и го заставиха до 3 часа да напусне Македония

OFFNews 17 юли 2022 в 21:04 8095 0

Николай Диковски

Снимка Facebook

Николай Диковски

49-годишен българин е задържан в Северна Македония. След 10 часа в ареста той си е платил гаранцията от 1000 евро и е заставен да напусне страната до 3 часа, съобщава Нова телевизия.

Николай Диковски е живял 4 години в Северна Македония. Консултант е в сферата на туризма на големи компании.

Бях си вкъщи, дойдоха двама полицаи и бях отведен в районното управление, където бях задържан от 13:30 до 23 ч. Разпитваха ме: защо съм прескочил дните на пребиваване, каква е целта ми на пребиваване в Македония и т.н., заяви Диковски.

Познавам Николай Диковски от 40 години. Вчера той се свърза с мен, за да каже, че му подготвят обвинение за нелегално пребиваване и шпионаж в полза на България, разказа пред Нова телевизия журналистът Даниел Бузов от Враца.

Диковски от години живее в Скопие и има постоянен арест. По времето, когато премиер беше Зоран Заев, той работеше в Министерството на туризма и отговаряше за СПА-центровете в хотелите. Близки приятели са със Зоран Заев и подозирам, че това е в основата на атаката срещу него. Най-вероятно се демонстрира активност на местните служби, тъй като преди около седмица му бяха спукани гумите на българския джип, който шофира, обясни Даниел Бузов.

Николай Диковски вече е в България, след като е платил 1000 евро гаранция и е заставен до 3 часа да напусне Северна Македония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!