Забраната за строеж в Калиакра засяга близки на Мартинов Суджука и олигархични офшорки

ОFFNews 07 август 2017 в 20:24 10252 8

Снимка Биволъ

Забраната за строежи в Черноморска Добруджа засяга роднини на бившия вече депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, чието име нашумя със скандала "Суджукгейт", показва разследване на "Биволъ", както и множество държавни и общински имоти, както и такива на хора, свързани с властта.

Отменяйки заповедта на министър , премиерът Бойко Борисов е направил услуга на изгонения депутат от ГЕРБ Живко Мартинов – Суджука.

До 2014 г. той е бил съсобственик на фирмата „Калиакра Инвест“, която държи трите най-апетитни терена до самия резерват „Калиакра“. В момента съсобственици на фирмата са неговият брат Николай Мартинов и парламентарният му съветник Валентин Иванов – Цуци.

Фирмата притежава общо 300 декара, като 280 декара от тях са предназначени за застрояване. Това са и най-големите урегулирани терени в защитената зона, съответно най-засегнати като материален интерес от забраната за строеж, допълва изданието. 

Друг от терените, засегнати от отменената забрана за строеж, е собственост на руската фирма „Адамант Турс“, която според изданието е свързана с варненската групировка ТИМ.  Теренът е със статут на „незастроен имот за жилищни нужди“.

Най-големият частен терен в защитената зона около Калиакра е над плажа Болата. Теренът е собственост на фирмата „Милениум Енд Ко“ ЕООД. Фирмата купува имота от „Интерсел България“ ЕООД през 2014 г. Двете фирми обаче имат един собственик - люксембургската офшорна компания „Гoлф Енд Лейжър Ентърпрайсис Интернешънъл Ес Ей“.

„Интерсел“ притежава няколко фирми свързани с лозарство: „Лозови градини“ ЕООД, „Крайморски градини“ ЕООД, „Лозя Калиакра“ ЕООД и т.н. И трите компании са били управлявани от Александър Драмалийски, който е бил и управител на голф комплекса на Красимир Гергов „Трейшън Клифс Голф енд Спа Резорт“. До април 2008 съуправител на фирмата заедно с Драмалийски е и самият Гергов, допълва сайтът.

В миналото е имало опити теренът да бъде засаден с лозови насаждения, но те са били спрени от РИОСВ – Варна, а опитите за лозарски насаждения се свързват с името на Бисер Христов, който е съсобственик на луксозния комплекс „Магнолия“ в полите на Витоша. Той е и бизнес съдружник със сина на Огнян Дойнов – Росен.Двамата са били управители на „Бояна Парк София“, където пък в момента управител е Александър Драмалийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12298

8

kamborev

08.08 2017 в 14:13

Започнах да чета новината, но стихнах до тук - "показва разследване на Бивол" и ме загубихте. Веднага щом се потърси името им в google, излиза достатъчно информация за техните схеми. Ето едно сериозно разследване срещу тези хубавци и начинът им на действие - "или плащаш, или те маскарим" http://bit.ly/2vINe0p . Въпросът е, че вече никой нормален човек не им се връзва на тези похвати.

10571

7

Hissarion

08.08 2017 в 09:40

И какво стана в крайна сметка? То не били бедни рибари, земеделци, малки собственици на къщи за гости, а най ми били Суджука, Цуци и ТИМ страдалци срещу природата. Ах, тез подли еколози как искат да заграбят на таз невинна група безнесмени правата! На бой добруджанци, на бой, за да спасим инвестиционния интерес на нашите благодетели и работодатели!

8000

6

observer2017

07.08 2017 в 23:37

Цялата далавера тръгна от масовата приватизация на заводи и други обекти след 1996 год. и продължила и след 2000 год. Оценката на машините, която е налице в отдела на Главния механик не се взимаше предвид, въпреки, че машините са купувани с долари и повечето бяха добри. След това заводът се продава на наш човек срещу бонове и като РМД срещу келяви приватизационни договори без отговорности. След това може да продаваш завода за скрап и да оставиш хората без поминък. Инженерно-техническите кадри познаващи производството бяха изтласкани и пратени на кооппазара за продават гащи и чорапи. А трябваше само да се добави дизайн на продукцията където е необходимо и това, което работи, да остане.

23293

4

Стефан

07.08 2017 в 23:06

Е верно - "тва е нивото!":)))
Бизнесмент с три километра морски бряг, депутатин, пък ходи да краде от месаря салам ...:)
Колко струва кило суджук, 5 лева?

21061

1

рамбо

07.08 2017 в 20:46

И как да повярваме сега,че нито един суджук не е стигнал до Борисов?