За втора поредна година се провежда националната кампания 'Подари приказка'

OFFNews 01 ноември 2020 в 09:57 1651 0

За втора поредна година фондация „Тръст за социална алтернатива" провежда национална кампания „Подари приказка". Тя започва днес в Деня на народните будители и ще бъде активна до 30 ноември. 

Подари приказка на дете в нужда и отвори цял един нов свят за любопитство, въображение и мечти. Кампанията е в полза на патронажната услуга „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“, която “Тръст за социална алтернатива” тества в България от 2016 г. насам. Услугата подкрепя млади майки и семейства, живеещи в бедност, за да могат да отглеждат децата си в безопасна и стимулираща среда, въпреки лишенията и трудностите. Обучените патронажни сестри работят в София и Пловдив и в рамките на около 60 посещения полагат основите за по-добро бъдеще на семействата и децата им.

Амбицията на организаторите е тази услуга да бъде достъпна за всички семейства в нужда в страната. Затова търсят съмишленици в лицето на родители, лекари, служители от социалната и здравната сфера в цялата страна.

В първото издание на кампанията от септември 2019 г. кампанията успява да събере над 1500 книжки и играчки и да зарадва близо 120 семейства.

Ето за какво апелират организаторите на кампанията:

- Искаме да изненадаме малките деца и техните родители от „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“ за коледните празници, като им подарим книжки, които от най-ранна възраст да развият въображението и любопитството им към света.

- Търсим широк кръг от съмишленици, които да подкрепят усилията ни в сферата на ранното детско развитие и патронажната услуга за семейства, живеещи в трудност. Споделете събитието във фейсбук с други ваши близки и познати, които биха имали интерес да дарят книжки или да следят новините ни.

- Опитваме се да вдъхновим повече родители да четат на своите малки деца. Затова запишете видео как четете на детето си откъс от любима приказка, за да развиете въображението му и споделете на страницата на кампанията във фейсбук с #podariprikazka.

На страницата на кампанията може да изберете най-лесния начин за изпращане на книжките, които искате да дарите.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!