За Великден: Медици получават срязан наполовина пакет фурми

OFFNews 29 април 2021 в 21:44 7897 1

Снимка Twitter

Здравни работници, работещи на първа линия, получават по половин пакет фурми за Великден от Саудитска Арабия. За това стана ясно от публикация на потребител в Туитър, който пише, че майка му е получила около 1 кг от саудитските фурми. 

"Преди време попитаха тук дали някой е виждал фурмите, подарени ни от Саудитска Арабия като медицинска помощ. Е, днес по случай наближаващия Великден майка ми (здравен работник, участвала и на първа линия) получи половин пакет от фурмите (около 1 кг)", пише потребителят д-р Ханку (@efdomm), като публикува и снимка на разрязания пакет. 

"Върху пакета пише "Подарък от правителството на Пазителя на двете свещени джамии крал Салман бин Абдул Азиз ал Сауд", съобщава "Булевард България".

Не е ясно кой подарява фурмите на здравните работници, както и защо са наполовина. Върху пакетите има щампи "Не се продава" и "Национален център за палмите и фурмите" (държавна институция на Саудитска Арабия).

Има съобщения, от които става ясно, че правителство на Саудитска Арабия активно раздава тонове с фурми за мюсюлманското население в различни държави в Азия и Африка по повод свещения месец Рамазан.

Пакетите са раздавани от саудитските посолства в Непал, Етиопия, Габон, Индонезия, Камерун, Южна Африка, Сенегал, Тайланд и др. Програмата е започнала на 8 април, като според Arab News обхваща 16 държави, допълва още "Булевард България".

Медията съобщава, че "са направени всички необходими договорености, така че програмата на крал Салман да достигне всички континенти в зависимост от нуждите и пристигащите молби, в сътрудничество с посолствата на Саудитска Арабия и ислямските центрове на Министерството на външните работи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!