За трети път крадат магнолията пред съда във Видин

OFFNews 05 април 2016 в 16:10 2892 7

магнолии
Мястото, където е била засадена магнолията

Само броени дни, след като Община Видин постави предупредителни табели да се пази зеленото богатство в града, вандали посегнаха на красивата магнолия пред Съдебната палата. Тя е третата поред, която общински служители засаждат на това място от 2014 година досега, предаде Дарик радио.

Това не е единственият случай, в който се посяга на растения, които имат висока декоративна стойност и струват скъпо на общината. В обновения парк „Рова“, където бяха доставени много нови растителни видове, част от тях вече са изчезнали. Също така повече от 100 розови храста, засадени миналата есен в Крайдунавския парк и зад паметника на Христо Ботев, са откраднати.

Община Видин за пореден път отправя призив към гражданите да проявяват нетърпимост към подобни вандалски прояви и да сигнализират за нередностите Общинския контролен инспекторат и органите на реда. Усилията, които полага общината за поддържане на красиви и цветни паркове и градини, са в полза на града и неговите жители. Отговорността да бъдат опазени е обща и затова обществото трябва да проявява непримиримост към нарушителите, заявяват от общината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови