За пръв път: Водосветът на 6 май няма да е на Незнайния воин, връща се военният парад

Ружа Райчева 20 април 2023 в 11:45 9535 0

Военен парад в София

Снимка Архив

Военен парад в София

За първи път традиционният водосвет на бойните знамена за празника на Българската армия на 6 май няма да е пред Паметника на Незнайния войн в София. От пресцентъра на президентството уточниха пред OFFNews, че водосвет "със сигурно ще има", но че засега не могат да дадат информация за мястото.

Според информацията на "24 часа" причината е ремонт на настилката около катедралния храм-паметник "Св. Александър Невски". Ремонтът започна преди около месец и заради него движението в пътната лента е ограничено. Очаква се водосветът да се състои на площад "Княз Александър I" малко преди военния парад.

От пресцентъра на Министерството на отбраната потвърдиха пред OFFNews, че тази година традиционният военен парад ще се състои. Последният традиционен военен парад ще се проведе за пръв път от 2019 г. насам. Поради пандемията от COVID-19 през последните три години вместо военен парад по телевизиите се излъчваха демонстрации от военни поделения.

От МО не уточниха дали над София ще прелетят изтребители МиГ-29, като посочиха, че в близките седмици организацията на събитието ще се изяснят всички детайли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!