За пета поредна зима февруари започва с топло време

OFFNews 30 януари 2024 в 09:41 1047 0

Георги Рачев

Снимка БГНЕС

проф. Георги Рачев

Февруари започва с топло време за пета поредна зима. Месецът ще е топъл не само у нас, а и в цяла Европа, като той ще започне с високо атмосферно налягане. В събота и неделя времето ще се затопли, а градусите ще са двуцифрени, прогнозира проф.Георги Рачев в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Малък Сечко иска да е като големия си събрат и да покаже мускули, но сега нещата се обръщат и пета поредна зима февруари започва с топло време". 

Проф. Рачев поясни, че последните два дни на януари ще е малко по-хладно. В петък – на 1 февруари, над страната ни ще мине един бърз студен фронт, след което ще започне затоплянето.

"Зимата е топла. Това се вижда най-добре в Испания, където през втората половина на януари бяха отчетени около 30 градуса в различни градове. Там хората наистина ходят на плаж, а не както ние се шегуваме, че е време за джапанките", добави още той.

14-дневната прогноза за София показва, че времето ще е сравнително топло за периода с минимални температури около нулата и максимални между 5 и 10-13 градуса. Валежите ще са символични.

По думите на професора в планините има сняг и скиорите ще са доволни. По обяд обаче там ще става по-топло. По родното Черноморие също ще е слънчево и топло. Там минималните температури ще са около 4-5 градуса, а максималните - двуцифрени и няма да има валежи.

Според проф. Рачев пролетта ще ни е леко по-хладно, но това не е много сигурно, защото е само прогноза, но все пак да не бързаме с  прибирането на якетата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!