За кръста в езерото в Дружба скачат само със зелен сертификат или бърз тест

OFFNews 06 януари 2022 в 09:41 1667 0

Снимка Архив

Кръстът във водите на езерото в столичния ж.к. „Дружба-1“ ще бъде хвърлен в 13 часа на днешния празник Богоявление. 

Желаещите да участват в надпреварата ще имат възможност да се запишат на мястото на събитието до 12 ч пред входа на зоната с ограничен достъп край понтона при амфитеатъра в парка. Условието е да имат навършени 18 години и да носят документ за самоличност. Задължително е и предоставянето на валиден зелен сертификат, като за улеснение районна администрация „Искър“ е организирала разполагането в близост на Център за бързи тестове за КОВИД 19.

Преди Великият богоявленски водосвет ще тръгне литийното шествие от храм „Св. преп. Наум Охридски“, който се намира в близост с езерото.

Тържественият водосвет ще бъде отслужен от Белоградчишкия епископ Поликарп.

След 11 ч ще бъдат направени и медицински прегледи, на които всеки от желаещите да участва в ритуала на Богоявление, трябва успешно да премине. Прегледите ще се извършват в Дома на културата „Искър“. 

Броят на допуснатите плувци ще бъде ограничен до 40 по реда на тяхното записване, предвид необходимите мерки за тяхната безопасност. Миналата година заради усложнената епидемична обстановка бяха допуснати за участие до 25 човека. 

Събитието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. Всеки гражданин, желаещ да присъства, може да го направи извън зоната с ограничен достъп и при спазване на мерките за предотвратяване разпространението на КОВИД 19.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!