За 17 млн. лв. толкова: Правят ремонт на ремонта на Ларгото

OFFNews 14 март 2018 в 10:25 8966 2

Ремонт на ремонта: Ларгото се разпада срещу 17 млн. лв.

Снимка Спаси София

Столичното Ларго, което е един от символите на София, заключен около "триъгълника на властта", се разпада. За това алармираха от "Спаси София". 

Абсолютен позор е, че беше допуснато точно там да има некачествено и мърляво строителство, както и липса на поддръжка. Счупени и паднали плочки, извадени павета, счупени стъкла, разпадащи се клоцове и неработещо от месеци осветление са логичният резултат от проект, сбъркан из основи. За съжаление проблемите не са само на горното ниво, но и под куполите - същите, които вместо да са символ на пространството, са неосветена досадна преграда за малкото осмелили се да минат през площада. При положение, че обектът е с 10 годишна гаранция, питаме и Министерство на културата, което е възложител по договора, колко пъти и дали въобще някой е изисквал нейното активиране? Питаме и дали са наложени 20-те % неустойка за некачествено строителство или и това си е останала просто досадна подробност в договора?, пишат в профила си във Фейсбук от неправителствената организация.

Пред bTV във вторник министърът на културата Боил Банов коментира, че "всичко е възможно". Изграждането на комплекса се случи с европейски средства и вече е ремонтирано веднъж за близо 17 млн. лв. По думите му е нормално при ремонт, някоя "отводнителна система да дефектира".

Снимки: Спаси София

"Ние от месеци се занимаваме с този проблем, не е въпросът просто да подменим една или друга плочка. Те са поставени върху отводнителна система, която явно някъде дефектира. Така че чакахме топлото време. Непрекъснато съм в кореспонденция с фирмата изпълнител, всичко това е в гаранция", обясни Банов. По думите му тече гаранционен срок, така че новият ремонт няма да натовари допълнително данъкоплатците. 

В понеделник столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи във "Фейсбук", че няма да приеме обекта, докато от МК не направят ремонт. През февруари столичните общинари взеха решение да стопанисва Ларгото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!