Взаимни обвинения след трагедията с убитото от питбул дете в с. Мокрище

OFFNews 30 януари 2018 в 09:34 4022 4

Снимка bTV

Роднините на убитото от питбул дете и собствениците на кучето си размениха взаимни обвинения след трагедията, докато разследващите работят по случая.

Задържани са бащата, лелята и чичото на тригодишния Тошко, който загина вчера в пазарджишкото село Мокрище. Детето излязло само на двора в къщата на леля си и след като не се появило около 15 минути, жената тръгнала да го търси на улицата. Тогава разбрала за трагедията.

Питбулът е собственост на лелята и според нея то е било завързано и досега не е проявявало агресия, разказа в свой репортаж от селото bTV.

Майката на детето работи в Германия и тази сутрин се е върнала.

Mеждувременно братът на задържания собственик на кучето разказа, че детето често било оставяно без надзор и се разхождало само по улиците. "Майката е в Германия, дядото е на работа, бабата къде е била?, попита мъжът.

Кучето все още е в двора, вързано. Според Петко Митев, директор на ОД по безопасност на храните, не е опасно то да остане там. Трудно е да се каже какво е отключило агресия, предстои да се извършат следствени действия по отношение на неговата агресивност и ще се реши съдбата му, каза Митев пред bTV.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

4

voododoll

30.01 2018 в 15:19

Какво има за решаване? Кучето се приспива, а тоя оставил 3 годишно без надзор в затвора!

Какво има толкова да се мисли...

14469

3

случайно прочетох

30.01 2018 в 12:04

Кучето е било нападнато от безнадзорно цигане и е действало при самозащита.
Жалко за детето, но за убиване не е кучето, а този който е трябвало да се грижи за детето!

10571

2

Hissarion

30.01 2018 в 11:52

За какво са им тия питбули, ротвайлери и тем подобни животинки?! Направо да отглеждат крокодили, тигри и кобри, щом са толкова ербап и да си джиткат с тях из паркове и градинки пуснати на воля, вричайки се в благия им нрав.

29217

1

Лопе де Вега

30.01 2018 в 10:53

Следствени действия срещу кучето? С пристрастие ли ще бъде разпитано или със спазване на процесуалните норми! Може ли да бъдат прилагани изтезания - например да държат вкусен кокал пред муцуната му докато си признае всичко?

Поздрав!

п.п. Жалко за детенцето!

 
X

Да помогнем на украинските деца!