ВВС на България и САЩ участваха в тренировка за поразяване на цели на бомбардировачите B-52

OFFNews 28 февруари 2023 в 22:21 1944 2

Снимка mod.bg

Военновъздушните сили на България съвместно с Военновъздушните сили на САЩ са провели тренировка за симулиранo поразяване на цели, съобщиха от Министерството на отбраната. 

Изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево в края на миналата седмица осигуриха прикритие и въздушно пространство за действие на бомбардировачите B-52 Stratofortress – част от Bomber Task Force 23-2, понастоящем базирани във военновъздушната база Морон в Испания.

Мисиите на Bomber Task Force са рутинни операции по целия свят, които демонстрират ангажимента на САЩ за колективна отбрана като участват в съвместни операции и учения с партньори и съюзници.

Съвместната тренировка осигури ценна възможност за надграждане на подготовката на българските пилоти и потвърди готовността на Военновъздушните сили на България да противодействат решително на всякакви военни заплахи.

С действията на Военновъздушните си сили България потвърди своята ангажираност към колективната отбрана на НАТО и демонстрира непоколебима решимост да даде своя принос за гарантиране на сигурност и стабилност в региона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

11.03 2023 в 20:53

Ако Радев красноармеецът би "шофирал" някой от Миг-овете, вероятно щеше да направи таран на Б-52 ?

924

1

Diogen

28.02 2023 в 23:13

Ако го нямаше рашисткия агент провокатор Мунчо, тези "Stratofortress" бомбардировачи можеше да бъдат охранявани от Ф-16 или някакви други западни изтребители. Мъчат българските летци и заплашват живота им с тези съветски бараки.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика