Вторият ден на протеста за Пирин поиска оставка на кабинета Борисов-3 (видео)

OFFNews 29 декември 2017 в 18:55 8201 3

Стотици хора се събраха на протест в защита на природата на Пирин планина за втори пореден ден в София.

Въпреки лошото време, недоволните тази вечер са повече, отколкото вчера. Днес протестът отново започна на Попа в столицата.

Хората отново спряха движението на централното столично кръстовище. След това сред възгласи "Искаме природа, не искаме бетон", "Пирин е наш" и "Пирин не е баница" протестиращите се насочиха по бул. "Левски" към "Орлов мост".

Скандиранията на екоактивистите "Мафия" и "Оставка" са по повод решението на правителството на Бойко Борисов  за промяна на плана на управление на природен парк "Пирин", с което се изразява подкрепа за строителството на втори кабинков лифт в Банско.

Един от новите лозунги на множеството е "Цеко, Бойко и Доган - в най-дълбокия зандан" и "Вие сте позор - оставка и затвор".

По-късно бе блокирано и движението на "Орлов мост". Там протестиращите пяха "Хубава си моя горо".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

30.12 2017 в 00:32

Но тия са по-хитри - след Нова година, нито тия министри, нито началникът им, ще измислят как и защо да ги разгонят. Просто не са кадърни за това. А виж, воплите, че това е работа на БСП, ще са най-смешните. Понеже едните и другите, са реално невзаимодействащи течности.

23293

2

Стефан

29.12 2017 в 21:51

Ми, с това искане - направо за оставка - работата странно заприлича на онова лято. Когато биропийците реално май искаха само на спокойствие да си пикаят на Орлов мост. Друго нито си представяха, нито можеха, нито ги интересуваше.
Както и прилича на същата агитка професионални кариеристи, но сигурно следващия набор. Който тогава не се класира в новия парламент, и сега ще пробва пак да се оквоти граждански.

8010

1

Иван Русенов

29.12 2017 в 21:37

Защо някой хора не искат да има развит туризъм в
 
X

Подкастът на OFFNews