Quantcast

Вторият човек в Ал Кайда се укривал в Родопите през 1995 година

OFFNews Последна промяна на 15 ноември 2013 в 14:54 3108 1

Айман аз Зауахири
Айман аз Зауахири

 

Египтянинът Айман аз Зауахири, известен като вторият човек в Ал Кайда, се е крил през 1995 - 1996 г. в Родопите, близо до Велинград, след което е заминал за Русия.

Това твърди пред френския вестник “Нувел обзерватьор“ бившият служител в ГДБОП Мирослав Писов.

Под заглавие “Българското убежище на Ал Кайда“ специалният пратеник в София Жан-Батист Ноде цитира основно разговора си с бившия служител на ГДБОП Мирослав Писов, който разказва за връзките на Държавна сигурност с Русия и трафика на оръжия от България към критични райони на света.

В публикацията се цитират медийни публикации от различни източници и периоди за връзките на руската мафия с България.

България е все още в центъра на трафик, който поддържа групи, свързани с Ал Кайда в Африка и в Близкия изток, се казва в статия на френския вестник “Нувел обзерватьор“.

Мирослав Писов е един от петимата подсъдими по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората. Първоначално те бяха осъдени на 19 и 18 години затвор, но ВКС върна делото във Военно-апелативния съд заради процесуални нарушения.

По-късно те бяха окончателно оправдани от ВКС през юни 2011 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2013 в 01:19

Това разбира се изцяло без знанието и подкрепата на Ахмед Доган, който няма нищо общо и с атентата на летище Сарафово, както и с два други атентата единия от които на централна гара в Пловдив.