Времето ще се затопли в края на седмицата

OFFNews 18 октомври 2016 в 07:37 3994 2

Времето ще се затопли в края на седмицата

Снимка БГНЕС, архив

Повишаване на температурите се очаква в края на седмицата. От четвъртък заради южен вятър температурите ще започнат плавно да се покачват, като в събота ще е най-топлият ден с максимални температури от над 20° градуса. Тогава обаче се очакват и валежи.  

Дотогава времето ще остане студено. Температурите тази сутрин са по-ниски в сравнение с вчера - от 7° до 12° градуса. През деня се очаква те да достигнат 10°-17° градуса.

Днес валежи не се очакват, като дори на места, предимно в Централна България, ще бъде слънчево. Следобед се очаква увеличение на облачността. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България временно умерен, от изток и североизток. 

Над Черноморието облачността днес ще е разкъсана. Ще духа умерен североизточен вятър, а максималните температури ще достигнат 13°-15°. Температурата на морската вода е 18°, а вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна, но ще е почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от югоизток, а по най-високите върхове на Рила и Пирин от север. Максималната температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 3°.

През следващите дни ще има слаби превалявания, най-вече в Западна България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

2

Black Hex

18.10 2016 в 09:03

Груйо-о-оооо, Малта баш по средата на Средиземно море знаеш ли какви температури имат лятото? А в средиземноморско Мароко? Или по южните острови на Гърция?
Тъпак десебарски!