Военни самолети от 4 държави на учение на летище Крумово (галерия)

OFFNews Последна промяна на 26 април 2018 в 13:59 2995 0

Курс за тактическа подготовка на военнотранспортната авиация се провежда от 16 до 26 април на летище Пловдив като част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. В него вземат участие транспортни самолети, екипажи и личен състав от България, Литва, Полша и Румъния и личен състав от Нидерландия, Европейския център за тактически въздушен транспорт и Европейското командване по въздушен транспорт.

Част от задачите, които се отработват от българските ВВС по време на ETAP-C 18-2 са: полети по маршрут на малка и пределно малка височина; десантиране от въздуха; тренировъчни заходи за симулирано хвърляне на товари; преодоляване на противовъздушна отбрана, включващо наземни средства и изтребители; тактически заходи за кацане и др.
Основните цели на участието на българските ВВС са постигане на по-висока оперативна съвместимост за участие в многонационални операции със страни съюзници и повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка за изпълнение на транспортни задачи.

Снимките са на БОЯН ГЕОРГИЕВ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови