Военен пилот: МиГ-29 са в миналото, трябва ни нов изтребител

OFFNews 29 октомври 2017 в 09:45 13108 4

Аз съм пилот на МиГ-29 – това е една сбъдната мечта. Но в момента тези летателни апарати, които имаме, не могат да отговорят на съвременните изисквания”. Това заяви за „Събуди се” бившият военен пилот капитан Янко Янков.

Според него действията на летците в авиобазата "Граф Игнатиево" са техният легален начин те да посочат проблема и че в никакъв случай не може да се говори за измяна или предателство от тяхна страна.

„Българският народ заслужава да има своята бойна авиация. Единственият начин това да се постигне е чрез придобиването на нов самолет. Иначе тази 16-годишна агония ще продължи”, допълни той.

Янков подчерта, че годишният нальот на един български летец, състоящ се от 20, 30 или 40 часа, е крайно недостатъчен.

„Санитарният минимум на пилоти от други държави е 160-180 часа. За нашата държава, за да се чувства сигурен един пилот, е необходим нальот от 100-120 часа годишно”, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12779

1

Немец

29.10 2017 в 10:39

Глупости на търкалета.....Българският народ има нужда от здравеопазване,ликвидиране на бедността,създаване на нови работни места и прочее други смислени дейности,а не от трошене на пари за нови самолети и оръжия.Това наистина е огромна глупост както навремето Бай Тошо се беше крил,без никой да го търси,така и сега искаме да се защитаваме от някой,който не знае ,че ни заплашва......Умните и нормални хора се разоръжават,а идиотите като Путин и Тръмп и техните сателити трошат луди пари за въоръжаване ....Не на оръжията....Искам парите които плащам на държавата да отиват за смислени неща,а не за оръжия....