Вода няма да има в части от 8 столични района

OFFNews 27 април 2021 в 00:01 2406 0

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в части на столицата днес, съобщиха от дружеството. 

Строително-монтажни работи на ул. „Иларион Макариополски“ в Банкя налагат спиране на водоподаването от 00:00 до 06:00 часа на ул. „Цар Освободител“, ул. „Космонавт“, ул. „Иларион Макариополски“, ул. „Тракия“ и ул. „Добруджа“, ул. „Цар Симеон“ от ул. „Иларион Макариополски“ до ул. „Цар Освободител“, ул. „Разтоварище“, ул. „Сливница“, ул. „Средна гора“ от ул. „Сливница“ до ул. „Средна гора“ № 7, ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Пейо Яворов“, ул. „Хисаря“ от ул. „Пейо Яворов“ до ул. „Стефан Стамболов“, ул. „Поморие“, ул. „Несебър“, ул. „Балчик“, бул. „Варна“ от ул. „Стефан Стамболов“ до ул. „Несебър“ и кв. „Св. Стефан“.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Боримечката“ в с. Сеславци се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 18:00 часа на с. Сеславци. 

След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Подмяна на спирателен кран на ул. „Враня“ в ж.к. „Банишора“ налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на 
ул. „Алдомировска“ от бул. „Сливница“ до ул. „Габър“, ул. „Враня“ от ул. „Алдомировска“ до ул. „Шумен“, ул. „Илийчо П. Илиев“ от ул. „Алдомировска“ до ул. „Айтос“. 

Заради подмяна на пожарен хидрант и монтаж на спирателни кранове по бул. „Христо Ботев“ в кв. „Център“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на бул. „Христо Ботев“ от № 17 до пл. „Македония“ и района между ул. „Ивайло“, бул. „Македония“ и бул. „Христо Ботев“. 

Превключване на улични водопроводи по бул. „Македония“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на бул. „Македония“ от пл. „Руски паметник“ до бул. „Христо Ботев“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. 

Реконструкция на уличен водопровод на ул. „Незабравка“ в ж.к. „Изток“ се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на бл. 54, бл.55, бл. 56, бл. 58, бл. 59 и бл. 60. 

Вода няма да има от 9 до 18 часа, заради подмяна на пожарен хидрант на ул. „Самодивско изворче“ в ж.к. „Разсадника - Коньовица“, в бл. 87 от вх. Л до вх. Н. 

Строително-монтажни работи на ул. „Иван Денкоглу“ в с. Балша налагат спиране на водоподаването от 09:30 до 19:30 часа на ул. „Иван Денкоглу“ от ул. „Липа“ до бивш стопански двор. 

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. 

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови