ВМРО: Транспорт към гробищата като в делник на Черешова задушница

OFFNews Последна промяна на 31 май 2017 в 12:21 1617 0

Снимка бТВ архив

Съветникът от ВМРО в Столичен общински съвет Димитър Антов предлага промяна на организацията на градския транспорт в София за 3 юни – Черешова задушница. В деня на почит към мъртвите се очаква засилен трафик към гробищните паркове. 

Промените са за линиите на градския транспорт в районите на трите големи гробищни комплекса – Централни софийски гробища, гробищен парк „Бакърена фабрика” и гробищен парк „Малашевци”.

Антов предлага на 3 юни до Централни софийски гробища – трамвайни линии NN 3,4,18 да се движат в събота с делничното си разписание; до гробищен парк „Бакърена фабрика” – трамвайна линия N6 и автобусни линии 108 и 83 да се движат с делничното си разписание; до гробищен парк „Малашевци“ – автобусни линии 18, 20 и 20М да се движат с делнично разписание.

При необходимост да бъдат пуснати повече мотриси/коли по натоварените линии на Столичен електротранспорт и Столичен автотранспорт, иска също съветникът от ВМРО.

Той е отправил предложението си писмено до заместник-кмета по транспорта в София и до Центъра за градска мобилност, посочвайки, че приемането му е логично и разумно, изцяло в полза на гражданите на столицата.

Столична община има утвърдена подобна практика при провеждане на значими обществения събития или при определени празнични или паметни дни да променя ад хок транспортна схема или разписанията, за да създаде удобство за жителите и гостите на града. Отделно от това осигуряването на бърз обществен транспорт до гробищните паркове ще спомогне и за облекчаване на трафика, респективно на замърсяването, което той генерира, аргументира се Димитър Антов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !