ВМРО-София номинира Джамбазки за водач на евролистата

OFFNews Последна промяна на 16 февруари 2019 в 17:46 1315 0

Ангел Джамбазки

Ангел Джамбазки бе номиниран за водач на листата за евроизборите от ВМРО по врема на областната конференция на партията в София.

Номинирани за включване в листата са още Карлос Контрера и Владимир Митов под номер 2 и 3.

По повод скандалното, според ВМРО, гласуване на промените в Изборния кодекс, евродепутатът Ангел Джамбазки е заявил, че това гласуване е направило времето наистина разделно, съобщава пресцентърът на партията. "Това е попълване на листата с послушковци. По този начин се отнема завоюваното право на избирателя", е заявил Джамбазки.

"Ние отиваме на тези избори като убедени български националисти. Това са избори за бъдещето на Европа", допълнил Джамбазки, цитиран в съобщението.

От ВМРО припомнят, че до момента номинации да бъде водач на листата за евроизборите Ангел Джамбазки е получил от структурите на ВМРО от Врачанско, Ямбол, Шумен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Кюстендил, Карлово, Сливен, Тервел, Хасково, Кърджали и Благоевград. Преди седмици пък общественици, интелектуалци, учени подкрепиха Джамбазки за следващ мандат в Европарламента и издигнаха кандидатурата му, допълват от партията.

Все още няма яснота дали ВМРО ще се яви самостоятелно или в коалиция на евровота.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови