Владимир Каролев има контузии и на вътрешни органи, състоянието му остава тежко

Янка Петкова 11 май 2021 в 10:43 11210 0

Снимка Фейсбук

Състоянието на финансиста Владимир Каролев остава тежко, съобщиха от УМБАЛСМ "Пирогов", където той е на лечение.

Вчера малко след 13:30 той беше транспортиран в спешната болница с тежка съчетана травма.

Веднага са били направени всички необходими изследвания, които са доказали контузии и на вътрешните органи. Каролев е и с хипотермия и остава за лечение в Отделението по анестезиология и интензивно лечение към Клиниката по неврохирургия. Мултидисциплинарен екип следи състоянието му. Изявления не се предвиждат, уточняват от "Пиргов".

Бизнесменът беше транспортиран с реанимационна линейка от Разлог, където беше приет за спешно лечение. Преместването му стана факт, след нареждане на премиера в оставка Бойко Борисов, който разпореди здравният министър в оставка Костадин Ангелов и директорът на "Пирогов" Асен Балтов да отидат на място, за да преценят възможността за привеждане на пациента в София.

Каролев е бил предаден на Спешна помощ в Разлог в ранните часове на деня. По първоначална оценка на местните специалисти той е бил с тежка черепно-мозъчна травма и много други наранявания, но е реагирал на болка, макар и в безсъзнание.

Финансистът беше открит в района на Жабешкото езеро в Пирин от двама планински спасители. Преди инцидента той е карал сноуборд, бил е на връх Тодорка сутринта към 10 ч. Около 14 ч негови приятели се опитали да се свържат с него по телефона, но се оказало, че няма покритие. Организирана е била издирвателна операция, в която са се включили спасители от Банско. 

Няма очевидци на инцидента. Икономистът е бил сам в планината. Предполага се, че се е наранил след падане от около 400 метра на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Спасителите обясняват, че Каролев е бил открит благодарение на "късмет", защото мястото, на което е бил, е без сигнал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови