Владимир Чуков: Жена от ирански произход, свързана с ИД? Това е оксиморон

OFFNews Последна промяна на 10 август 2015 в 07:53 4874 3

Владимир Чуков

Снимка в. "Новинар"

Владимир Чуков

"Става въпрос за класически случай на фалшиви документи. За това говорят няколко компонента от това, което излезе в медиите, особено по отношение на жената - французойка от ирански произход, свързана с "Ислямска държава". Това е оксиморон. Иранците са шиити, а бойците на Ислямска държава - сунити. Много трудно би могло да има доверие между сунити и шиити. Очевидно става въпрос за фалшификат."

Така арабистът Владимир Чуков коментира пред bTV информацията, появила се през уикенда, че в България са влезли двама души - мъж и жена, свързани с "Ислямска държава".

"Неправдоподобно е твърдението, че жена с ирански произход ще отиде в "Ислямска държава", коментира и Руслан Трад, председател на Форума за арабска култура.

Двамата бяха категорични, че България е по-скоро място за набиране на бойци и транзитна държава за терористите, чиято главна цел е Западна Европа. Според Чуков координацията на българските служби по отношение на мерките срещу Ислямска държава е неадекватна.

По-късно бившият вътрешен министър коментира, че двамата заподозрени за връзки с ИС, чиито лични карти бяха разпространени в медиите, "не са представители на "Ислямска държава", а криминални типове".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.08 2015 в 12:23

АКО ГОВОРИМ ЗА ОКСИМОРОН - ТО БАШ-ОКСИМОРОН Е(!) "ВЛАДИМИР ЧУЧКОВ-АРАБИСТ" ТОЗИ ЖАЛЪК ПОЛИТПРОСВЕТЧИК, ТРЕТОРАЗРЕДЕН АГИТАТОР -НЕИНФОРМИРАН, АМБУЛАНТЕН ПРОДАВАЧ НА ИЗТЪРКАНИ КЛИШЕТА, ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ПОДКОВАН КРЕТЕН С ЛЕЖЕРНО ПРЕСКОЧЕНИ ГУЗНИ ЕПИЗОДЧЕТА ОТ БИОГРАФИЯТА Е ПОВЕЧЕ БУФОСИНХРОНИСТ ( А, ПРОЧЕЕ, НЯКОЙ БИ ЛИ ОБЯСНИЛ КАК ТАКА - ВСЕКИ ИДИОТ СИ ЗАКАЧА СМЕШНИ ТИТЛИ КАТО "АРАБИСТ" , "СОЦИАЛЕН АНТРОПОЛОГ", ЧЕРВЕН ШАМАН" :))) ) ОТ КОЛКОТО АРАБИСТ. ИМА ЦЯЛ НАБОР ДЕЖУРНИ ШАРЛАТАНИ ПО РАЗНИ ВЪПРОСИ - КАТО ТОЯ ШМЕКЕР, МИТЮ ГЕСТАПОТО, ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА, ИВАН ГАРЕЛОВ, ПОДСКАЧАЩИЯ РАЙЧЕВ И КОМПАНИЯ И ПРОЧЕЕ НЕУКИ, НЕОБРАЗОВАНИ, НЕИНФОРМИРАНИ ГАДАТЕЛИ, НАУКООБРАЗНИ ВРАЧКИ СЪС ЗАУЧЕНИ ИЗРАЗИ, КОИТО МЕДИИТЕ ПРИ ВСЕКИ СЛУЧАЙ СЛУЧАЙ ГИ ТЪРСЯТ. НАПУЙЧЕНИ, СЕРИОЗНИ ДО КОМИЧНОСТ, КАКАНИЖАТ ГЛУПОСТИ БЕЗ СТОЙНОСТ! И В СЛУЧАЯ "АРАБИСТА ЧУЧКОВ". ОКСИМОРОН БЕ!!

10.08 2015 в 11:03

Това дали са ментета или не е един въпрос, ама на т.нар. арабист трябва да му е известно че в Иран има и доста сунити.

10.08 2015 в 09:16

Резил, в татово време милиционерите бяха по-грамотни и дезинформацията по-примерена, сега измислените министри на тиквоций велики са толкова не на място и некадърни, че не става ясно вярват ли на глупостите и простотиите, които с лека ръка сипят на ляво и дясно или плещят каквото им подхвърлят и зобат от копанката докато може, но и в двата случая, от ден на ден рИформите напредват и ситуацията се влошава все повече, време е статуквото да се пропука и червените боклуци да напуснат властта.