Вкараха в ареста измамниците, отмъкнали 0.5 млн. лв. от старица

OFFNews 10 септември 2015 в 12:46 2109 0

Двамата измамници, които отмъкнаха близо половин милион лева от 80-годишна жена в Първомай, са вкарани в ареста за 72 часа, като се очаква покуратурата да поиска постоянното им задържане. 

Албенко М., на 34 г. от гр. Елин Пелин и Борислав Д., на 24 г. от гр. Горна Оряховица задигнаха 268 000 евро и 18 000 долара от дома на жената чрез класическа схема на телефонни измамници. Те се обадили на жената, че внукът ѝ е пострадал при катастрофа и се нуждае от парите, които съхранявал в къщата на баба си. Кражбата станала по изключително нагъл начин, тъй като единият от измамниците поискал от старицата пари, за да купи фекс, с който да отвори касата с парите. 

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са в ареста за 72 часа и след изтичането на този срок предстои внасяне в Районен съд-Първомай на искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Парите са открити от разследващите и иззети от две отделни места при претърсване и с протоколи за оглед.

Под ръководството на Районна прокуратура-Първомай се разпитват свидетели, извършва се оглед на иззетите веществени доказателства, изискват се справки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови