Вижте верните отговори от изпита по математика след 7. и 10. клас

OFFNews 16 юни 2023 в 16:40 2498 1

Изтегленият тази сутрин вариант 2 за изпита по математика

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Изтегленият тази сутрин вариант 2 за изпита по математика на седмокласниците.

Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от изпита по математика след 7-и и 10-и клас. Резултатите ще бъдат обявени до 28 юни.

Днес учениците от 7. и 10. клас се явиха на националното външно оценяване по математика. На двата изпита се явиха над 117 хиляди деца - 62 877 седмокласници и над 54 500 десетокласници.

Рано сутринта беше изтеглен Вариант 2 на изпита на седмокласниците.

За 150 минути те трябваше да решат 23 задачи. 18 от тях изискват посочване на един верен отговор от четири възможни. Две задачи са с кратък свободен отговор, а три изискват разширен свободен отговор.

Тестът по математика за десетокласниците съдържаше 17 задачи, от които 15 са с избираем отговор, а две с разширен свободен отговор. Изпитът продължи 90 минути.

Вижте верните отговори от изпита след 7. клас ТУК.

Вижте верните отговори от изпита след 10. клас ТУК

По-рано от МОН съобщиха, че регионалните управления на образованието са в непрекъснат контакт с директорите на училища в населени места, засегнати от наводненията през последните денонощия, за да се гарантира възможността за провеждане на изпита по математика.

Съвместно с представители на местната администрация е създадена организация за нормалното протичане на националното външно оценяване по математика за 7. и 10. клас.

В училищата в София област, където в няколко населени места имаше наводнения, не е имало проблем учениците да положат изпита, съобщиха от РУО София-област. По тяхна информация училищата не са засегнати от проливните дъждове и националното външно оценяване протича нормално.

Експерти от РУО-Монтана са оказали подкрепа на две деца от село Черно поле, които учат в училището в Брусарци, да положат изпита. Разрушен от проливните дъждове мост направи почти невъзможно придвижването им.

Представители на регионалното управление на образованието в Монтана заедно с кметовете на общините Брусарци и Ружинци и директорът на училището в Брусарци, са били в непрекъснат контакт със семействата в търсене на решение. Учениците са успели да се явят навреме в училището, за да положат изпита.

В област Русе ден преди изпита директорът на ОУ „Отец Паисий“ в Мартен е информирал началника на РУО, че е прекъснато електрозахранването на сградата. Своевременно е подаден сигнал до Енерго-Про Русе, които са предприели действия за отстраняване на проблема, като са изпратили работна група. Аварията е била отстранена и не е имало проблем учениците да се яват на изпита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!