Вижте правилата при ходене на Витоша

Сядането на пейки и в беседки е забранено, пикник само за хора от едно семейство

OFFNews 01 май 2020 в 14:59 13113 1

От 3 май, неделя, отваряме за разходка природен парк „Витоша“.

Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от „Драгалевци“ до Морените и от „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във фейсбук. Между 11 и 14 ч тези пътища ще се затварят за автомобили.

На паркинга на хижа „Алеко“ ще се допускат автомобили с трудноподвижни граждани и с инвалидни колички.

Автобусните линии, които пътуват до Витоша, остават спрени. Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.

При разходка в планината спазвайте дистанция от минимум 2,5 м. При разговори с други хора, поставяйте маска или шал, напомня Фандъкова.

Моля, гражданите, които не познават добре Витоша, но искат да се разходят, да ползват задължително само маркираните екопътеки.

В неделя ще премахнем лентите в големите паркове, но моля гражданите да спазват еднопосочното движение и правилата за разходка в парковете. Остават в сила и забраните за сядане на пейките и за използване на детските и спортни съоръжения, уточнява Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови