Vivacom спечели дело за собствеността си в Англия

OFFNews 05 юли 2019 в 20:19 3941 0

Снимка Sportal.bg

Спас Русев.

Английският върховен съд отхвърли опита на офшорни компании да оспорят собствеността на Vivacom, най-големият български телеком.

Жалбата от LIC Telecommunications SARL, Люксембург и Empreno Ventures Limited, Британски Вирджински острови целеше да оспори сделката, с която Vivacom бе продадена на сегашните собственици чрез търг, след като предишните собствениците нарушиха условията на заема си.

След множество загубени съдебни дела в Люксембург и България ищците се обърнаха към английския съд, твърдейки, че продажбата е незаконна, подценена и следва да се преразгледа.

След шест дни изслушвания английският съдия Моулдър отхвърли изцяло и последните подадени искове.

Спас Русев, най-големият акционер във Vivacom, приветства решението на съда и го коментира по следния начин: „Компанията бе придобита след изцяло легитимна и конкурентна процедура по продажба. Ищците многократно и чрез различни способи се опитваха да оспорят процеса по придобиване на собствеността, но безуспешно. Целта им беше да накърнят публично имиджа на компанията чрез медиите и множество съдебни дела, чрез които да придобият контрол над компанията, но всеки път те се проваляха.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови