Vivacom разобличи отпращащата пациенти Здравна каса: Не е вярно, че нямате интернет!

OFFNews 28 декември 2017 в 15:53 11724 0

Телекомуникационната компания Viviacom разобличи Столичната здравноосигурителна каса, която днес не работи, а отпраща гражданите с обяснението, че авария в петък е спряла интернета.

В съобщението на НЗОК се казва, че "в петък, 22 декември т.г., в късния следобед, е бил прекъснат кабел на Българската телекомуникационна компания (БТК) - доставчик на Интернет за НЗОК. Повредата води до това, че районната здравноосигурителна каса – София град, няма достъп до общите информационни ресурси на НЗОК". От Касата посочват още, че не се ангажират със срок за възстановяване на връзката със Столичната каса.

В отговор на твърденията от телекома разпространиха следното съобщение:

"Във връзка с публикации в медиите, свързани с интернет връзката на столичната здравноосигурителна каса, VIVACOM уточнява, че е доставчик на интернет за Националната здравноосигурителна каса, но столичната ЗОК не е сред засегнатите клиенти, претърпели временно прекъсване на услугите в следствие на мащабния пожар в района на НДК, гр. София на 22.12.2017 г.

Компанията своевременно е отстранила всички възникнали проблеми с предоставяни услуги и текущите технически затруднения на НЗОК се дължат на повреда извън мрежата на телекома.

При необходимост, VIVACOM има готовност да окаже съдействие както на ИТ структурата на НЗОК, така и на външната фирма, поддържаща тяхното техническо оборудване, с цел по-бързо отстраняване на проблема и възстановяване на нормалния процес за обслужване на гражданите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!