Вирусът е силен. Веднъж доказахме, че заедно можем да се справим. Да го направим пак!

Според премиера не можем и не бива да спрем всичко в България

OFFNews 28 октомври 2020 в 03:33 3127 6

Премиерът Бойко Борисов, който е заразен с коронавирус и се лекува в къщата си в Банкя, призова хората да бъдат отговорни, за да се справим с безпрецедентното изпитание.

Ето какво написа министър-председателят във фейсбук профила си:

Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни.

Да, вирусът е силен. Постави ни пред безпрецедентно изпитание. Не можем да спрем всичко в държавата и не бива! Но можем да сме отговорни и да отслабим разпространението му. Като не забравяме колко важно е да носим маска, да спазваме дистанция, да сме стриктни с дезинфекцията. И навреме да потърсим нашите лекари, когато имаме нужда. Защото те знаят как да ни помогнат.

Затова - замислете се, когато видите медиците ни пред болниците. От нас зависи да минем по по-лекия път. Веднъж доказахме, че заедно можем да се справим. Да го направим пак!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

6

Sashkavas

28.10 2020 в 16:04

„Но при нас става въпрос за елементарна организация. От примера по-долу - една линейка е ангажирана половин работен ден с един пациент и то не спешен“.

Нека ти разкажа аз една случка от миналата седмица – случая е спешен и линейка тръгва да обикаля болниците в Брюксел, но места няма, пренасочват ги към Дордерхт, Холандия, след това към Ротердам, след което към Арнем от където им казват, че места има в Дюселдорф, Германия където човека най-накрая го приемат. Колко време мислиш, че е отнело това и колко пари ? А ако случая не е спешен си седиш в къщи и ако трябва отиваш до болницата но само с отрицателен ковид тест. Така че хауса е повсеместен за съжаление!

20696

5

Новак

28.10 2020 в 12:15

Според мен Европа, а и САЩ се провалиха в управлението на кризата. Причина колкото искаш - културни, демографски, политически.
Но при нас става въпрос за елементарна организация. От примера по-долу - една линейка е ангажирана половин работен ден с един пациент и то не спешен. Два такива случая и един работен ден е заминал. Отделно се ангажират болнични лекари да преглеждат външни пациенти, а те са претоварени с хоспитализираните. Къде е организацията на GP-та и специалисти от доболничната помощ?
Правителството трябва да създаде ред-това му е работа, а в момента усещането за хаус е повсеместно. Само се прехвърля отговорността или на кметовете, или на щабове или на народа като цяло. Само че хаус примесен със страх вече е трагедия. То и досега беше така - всичко се решаваше на парче, в момента - без план, без визия. Но тази криза засяга всички и тези липси са страшни. Като се видиш в болница със системите около теб хич не мислиш Боко ли харесваш или Радев и хаосът те плаши още повече.

1894

4

Sashkavas

28.10 2020 в 08:01

Да не смесваме нещата. Проблема с COVID в момента е жесток навсякъде и здравните системи издъхват повсеместно. Имам много познати в чужбина и положението с намиране на легла не е по-“весело”. В момента заразени хора от Белгия ги карат в Холандия за хоспитализация, но понеже и там няма легла ги карат в Германия. Ако си болен с нещо белодробно, никой лекар няма да те доближи (болница също) ако не покажеш ковид тест за който чакаш поне ден да ти намерят час и 48 за резултат. До тогава ти казват лекувайте се в къщи. Така че не мисля че само в България е зле и е най-зле и че другаде знаят и имат план какво да правят и не пропиляха ценно време.

По другата тема - погледни какво направи Американския посланик като е разбрала че е била контактна (без да има симптоми) и какво направи моят ушат кумир. После като един истински мъж на жена си се опита да шикалкваи, че не бил знаел. А за коронясване на заслужили българи без маска просто няма какво да кажа и за успиването на заразата на Шипка.

20696

3

Новак

28.10 2020 в 07:43

Списъкът май е много дълъг - трябва да включва всички, за които правилата са в сила за другите, а не за тях.
Когато Президентът покаже симптоми и е доказано болен тогава трябва да носи отговорност - иначе е спекулация.
Но мен ме дразни лицемерието - медиците излезнаха пред болниците защото изнемогват, а изнемогват защото ценно време беше пропиляно за правене на пропаганда, а не обмислена и точна комуникация. Защото се харчат много пари, за да се купуват гласове, а не да се инвестират там където е нужно. Пропиляха време да ни обясняват как ни спасяват от вируса, а в същото време няма елементарна организация на доболничната помощ за хора с Ковид. Изпитах го на гърба си. Вчера един приятел е разкарван от болница на болница в продължение на 4 часа, ангажирайки един екип на бърза помощ и накрая е насочен за домашно лечение. Всичко това защото няма къде извън болниците да се направи рентген и нормални кръвни изследвания.
Това вече не е политика - това е некадърност и простотия.

1894

2

Sashkavas

28.10 2020 в 07:22

По принцип, си прав, но моля добави към списъка с благословиите и чичлемето, което бодро обикаля и сее зараза не само у нас но и по-света. Последното беше силно оценено от нашите партньори а местна почва лично и без маска короняса маса заслужили хора.

20696

1

Новак

28.10 2020 в 05:23

А когато се вееше с джипката без маска и се правеше на мъж, помисли ли за медиците бе, кретен с кретен?
Това безотговорно поведение е причината за този хаус в момента, но нали трябва да се печелят избори тичаше като гламав.
Само заради това нормалните политици подават оставки, но тази мутра се е вкопчила във властта като пиявица.
Защото вече докара медиците да избират кой да лекуват и кой не. Изброените смъртни случаи са тези в болниците, но сигурно има и хора починали в домовете си защото не са приети в болница. Всички те ще тежат на съвестта на тази гадина. Но той пък няма акъл да осъзнае това та му е леко.