Винтовертите - какво ни е нужно и какво да изберем

OFFNews 02 октомври 2022 в 15:27 538 0

Снимка

Един от най-често използваните инструменти, не само от професионалисти, но и за домашна употреба, е винтовертът. Това е малка машинка, която работи или при свързване с електрическата мрежа, или към акумулатор, или както е най-често - работи със собствените си батерии.

Това какъв тип винтоверт ще изберете, зависи единствено от това какво смятате да правите с него, дали ще го използвате само за домашно ползване или ще бъде ползван и за работа (разгледайте в магазина HomeTools.bg). На свой ред, това съответно определя и цената на инструмента.

За какво се използват винтовертите

Винтовертът е машинка, която е предназначена за завиване на винтове или съответно за тяхното отстраняване. Тези инструменти се предлагат в голямо разнообразие от размери, форми и видове.

Общите разлики между различните типове винтоверти включват най-вече разлики в дръжката, във върха (или главата) на отвертката, както и мощността, използвана за задвижване на винтовете. Последното, от своя страна, може да е свързано с начина на задвижване.
Какви за разликите в задвижването

Като цяло, акумулаторните и ударните винтоверти се задвижват ръчно, като се натиска малко копченце, най-често разположено на дръжката там, където трябва да бъде показалеца.

Обикновено, за целта повечето модели разполагат с вътрешен двигател за задвижване на винтовете. Тези продукти използват захранване, което на свой ред може да идва от батерия или от електрическата мрежа.

В повечето случаи, винтовертите, които разчитат на директна връзка към близкия електрически контакт за захранване на двигателя си, могат да се определят като доста по-мощни. Те най-често се използват и от професионалистите.

Какъв инструмент да си купим за дома

По правило, за използване в домашна среда повечето хора се нуждаят от най-обикновените и лесно достъпни в ценово отношение винтоверти. Те се предлагат в цели комплекти, включващи всевъзможни накрайници.

Те най-често биват използвани за монтаж на поръчани по интернет мебели, като например скринове, шкафове и други подобни. Повечето хора могат чудесно да задоволят нуждата си от винтоверт с един такъв бюджетен модел.

Какъв винтоверт да изберем за работа

Ако работата ви налага използване на винтоверт, тогава е по-добре да се опитате да се насочите към модел, който не е в най-ниския ценови клас. Насочете се към нещо, което има по-голяма мощност, а също така и което дава заявка да издържи на по-голямо натоварване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков