Виктор Попов пред Nostrabet: Гордея се с това, което Черно море постига

OFFNews 12 декември 2023 в 13:25 699 0

Попов
Виктор Попов

Отборът на Черно море изпрати исторически полусезон, след който за първи път зимува на върха в елита. Варненци безспорно играха най-добрия и най-печелившия футбол и тотално объркаха сметките на сочените за фаворити отбори.

С основна заслуга за тези успехи е десният бек Виктор Попов, който е и един от националите на „моряците“.
В специално интервю за Nostrabet.com Попов обяснява на какво се дължи силното представяне и възхода на тима.

Г-н Попов, Вашата равносметка за показаното от Черно море тази есен?

Черно море изпрати изключително успешен полусезон. Аз се гордея, че имаме само една загуба и показахме, че сме стойностен отбор във всичките тези мачове. Ние успяхме да поддържаме постоянство в играта и резултатите, и всички видяха, че не се страхуваме да играем грамотен футбол, независимо срещу кого и на кой терен.

Кои бяха най-силните ви мачове?

Всички победи и спечелени точки са еднакво ценни, тъй като ни позволиха да сме лидери, но все пак бих посочил успеха над Лудогорец на „Тича“ и равенството с ЦСКА на „Армията“. Тези срещи бяха от най-голямо значение за нас, тъй като са срещу борещите за титлата съперници и в тях ние показахме, че не само можем да им се противопоставим по най-добрия начин, но и да ги надиграваме.

Къде е силата на Черно море?

Вижте, ние дълги години работим заедно повечето играчи и има едно изградено ядро на състава. Отделно Илиан Илиев ни води вече седми сезон и ясно личи неговата работа и неговия почерк в тренировките и мачовете. Не на последно място имаме силен колектив и химия между футболистите. Неслучайно треньорите на другите отбори изпитват благородна завист към нашия треньор заради отбора, с който разполага.

Казахте, че Илиан Илиев се справя безупречно. Как го постига?

Господин Илиев има тънък и специфичен подход към нас. Той добре знае кога да е строг и кога да се шегува, той има и особено чувство за хумор. Показва ни също на кое да наблягаме и как да даваме всичко от себе си в тренировките и кога да намаляваме оборотите, за да се чувстваме добре в мачовете. Отделно той винаги ни придава правилната настройка и е готов с ясен план и стратегия за всеки мач, които са съобразени със стила и качествата на конкретния противник.

Съжалявате ли, че с оглед на развоя на някои ваши двубои нямате по-голям аванс пред втория?

Лично аз – да. Изтървахме да вземем още точки в последните минути, например в Кърджали и Пазарджик. Особено при гостуването на Хебър, изгубихме спечелен мач и няма как да не съжаляваме, че ни изравниха секунди след добавеното време. Но всички ние гледаме напред и се стараем да не повтаряме подобни грешки.

Как оценявате Вашата игра?

От гледна точка на статистиката това не е най-силният полусезон за мен, макар че аз лично се чувствам добре и за мен винаги е било удоволствие да се раздавам за родния си клуб.

Завършен отбор ли е Черно море?

Не бих казал. Винаги трябва да се надгражда и винаги може да ставаме още по-добри и по-продуктивни.

Черно море вдигна високо летвата. Ще се справите ли с мачовете под напрежение през втория дял?

Първо, нека си починем, после да направим една пълноценна подготовка, която се надявам да мине добре и да нямаме контузии, а след това ще мислим за пролетта. Много скоро след старта на втория полусезон ни предстоят и решителни срещи с Лудогорец в Разград и ЦСКА у дома, като резултатите в тях може да са определящи за това с какъв актив ще влязат трите тима в плейофите и какъв ще е балансът в директните им двубои. Аз мисля, че Черно море е свикнал да играе под напрежение и да му оказват сериозна съпротива, просто трябва да покажем това, което можем като стил, начин на поведение и отборна игра и напролет. Напрежението при нас го има във всеки мач, но ние сме показали, че можем да го преодоляваме, за да вървим нагоре.

Ако трябва да сравните спортно-технически Черно море с Лудогорец и ЦСКА, какво бихте казали?

Като качества Лудогорец може би се отличава от трите отбора, но футболът все пак е колективен спорт и единиците не правят разликите в него. Аз се радвам, че Черно море играе с колективен дух и като отбор. Иначе тази година първенството е по-оспорвано от предната година, когато имахме шанс за третото място, но накрая останахме шести. Дано сега постигнем класиране, което отговаря на това, което демонстрираме терена.

Наскоро разговарях с Тодор Марев, който направи прогноза, че ще го надминете във футбола. Какво означават тези думи за Вас?

Аз безкрайно много го уважавам, защото той е треньорът, който ме е изградил и като футболист, и като човек. Аз не искам да заличавам неговите рекорди, а и няма как те да бъдат заличени. За мен е огромна привилегия, че именно личност като Тодор Марев ме е научила на футбол и ценности в живота.

При какви условия бихте напуснали Черно море?

Ако един ден това се случи, значи ще изляза в чужбина, тъй като в България не бих играл за друг клуб. Но аз не мисля за това, тъй като мислите ми са свързани само с Черно море. Това е отборът на моето сърце, в него съм от 5-годишен и за него давам всичко от себе си.

Как очаквате да се развива националния тим на България под ръководството на Илиан Илиев?

Начело с Илиан Илиев вече се видя промяната и се надявам през следващата година да започнем да печелим и да радваме българските фенове. Основното, което успя да направи господин Илиев в първите си два мача е, че свали напрежението и вдигна настроението, от което имахме най-голяма нужда. Все пак много негативна енергия се бе събрала, а и нямахме късмет в няколко от предишните мачове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика