Видеоигрите подкрепяли творчеството у децата, смята основателят на компанията за изкуствен интелект на ''Гугъл''

OFFNews 01 април 2024 в 12:00 522 0

Демис Хасабис

Снимка Getty images

Демис Хасабис

Съоснователят на компанията за изкуствен интелект DeepMind на "Гугъл" (Google) каза, че децата трябва да бъдат насърчавани да играят видеоигри, защото така развиват творческите си качества, съобщи ДПА.

Демис Хасабис каза, че личният му опит с игрите е изиграл роля за успеха му като компютърен учен и предприемач. Той продаде DeepMind на "Гугъл" през 2014 г., като се твърди, че стойността на сделката е 505 милиона щатски долара. В четвъртък той получи рицарско звание във Великобритания за приноса си за развитие на изкуствения интелект.

"Важно е да се подхранва творчеството, не само да се играят видеоигри", каза Хасабис в програма Today на Радио 4 на Би Би Си. Никой не знае докъде ще те отведат страстите ти, затова бих насърчил родителите да оставят децата си да се палят по различни неща и да развиват чрез това качествата си, добави той. Според него децата трябва да се подготвят и да се адаптират към един "много бързо променящ се свят" и трябва "да прегърнат адаптивността".

Хасабис, който е на 47 години, основава DeepMind през 2010 г., след като е учил в университета Кембридж, и я продава на "Гугъл" четири години по-късно. Компанията разработва алгоритми и програми, които обучават машините как да играят видео игри и да развиват електронна търговия като хората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки