Вятърът стихва, чака ни слънчев ден

OFFNews 31 януари 2024 в 00:27 604 0

слънчево

Снимка Pexels

Слънчево време в планината.

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще намалее до ясно време. Значителна ще се задържи над югоизточните райони, където на места ще има превалявания от дъжд, в Странджа - от сняг, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Северният вятър в Източна България ще започне да отслабва. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 6° и минус 1°, в София - минус 5°.

През деня ще бъде слънчево. Значителна облачност ще има преди обяд над крайните югоизточни райони, където все още са възможни превалявания от дъжд. Вятърът от север в Източна България ще отслабне. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 5° и 10°, в София - около 6°.

Над планините ще бъде слънчево. Само над Странджа преди обяд ще има значителна облачност, не е изключено да превали слаб сняг. Ще духа умерен, по високите части силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност ще има преди обяд на юг от Бургас. Там ще превали дъжд. Вятърът от север-североизток ще отслабне. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но през деня постепенно ще отслабва.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!