Вятърът довява студ днес и сняг утре

OFFNews 19 ноември 2017 в 06:30 4287 0

Облачно и дъждовно ще е времето днес. Ще вали в Източна България, а в северозападната част на страната ще е почти сухо. През деня вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните ще достигнат 11.

В планините ще е облачно и мъгливо, с валежи от дъжд, а над около 1700 метра – от сняг. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, а на 2000 – около минус 2°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 12° и 14°. Температурата на морската вода ще е 13°-14°, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В понеделник ще е още по-студено и ще вали сняг. Средната максимална температура в страната ще е едва 6 градуса, минималната ще е около 4. От вторник ще започне затопляне, максималната температура ще е с градус по-висока, а до петък ще достигне 11 градуса. Седмицата ще е без валежи, показва седмичната прогноза на НИМХ-БАН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!