Вятър раздуха отново пожара в Пазарджишко

Диана Варникова 27 юли 2023 в 17:31 987 0

Снимка Авторката

Поривистият вятър отново разпали пожара, който пламна късно вечерта вчера край пазарджишките села Карабунар, Памидово и Величково. До тази сутрин в 6.00 ч, когато огнеборците от трите пожарни служби в Белово, Септември и Пазарджик успяха да потушат огнената стихия след близо 14-часова борба, бяха унищожени 3000 декара.

Горяха сухи треви, стърнища и храсти, но в близост има и много частни лозя. Наблизо се намира и нова винарска изба, която също притежава лозови насаждения в околността. Днес през деня в периметъра дежуриха огнеборци, които следяха за наличие на локални тлеещи огнища.

Преди час пламъците отново са лумнали, съобщи говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Мирослав Стоянов. в момента на терен са 7 екипа от огнеборци от Пазарджик, Белово и Септември. „На крак“ са вдигнати и колегите им, които не са на работа и почиват, но са се притекли на помощ, за да могат с общи усилия да локализират пожара. Най-големият проблем си остава освен сухото време и поривистият вятър, който често сменя посоката си и разгаря пламъците в най-различни краища в полето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!