Вербовчикът на Бойко Борисов подаде оставка като главен секретар на ДАНС

OFFNews 27 ноември 2013 в 15:55 4542 13

Младен Георгиев Снимка: в.
Младен Георгиев Снимка: в. "Преса"

 

Главният секретар на Държавната агенция „Национална сигурност" (ДАНС) Младен Георгиев е бил освободен. Той е подал молба за напускане по лични причини, съобщиха от ДАНС.

На този етап не е ясно кой ще бъде назначен на негово място. Преди няколко дни сайтът "Афера" съобщи, че Георгиев е уволнен.

Георгиев е назначен за главен секретар на ДАНС по времето на Бойко Борисов.

Младен Георгиев е човекът, вербувал Бойко Борисов през 1996 г. за информатор към Централната служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП). Мотивът за вербовката е бил, че Борисов е контактувал с "оперативно интересни лица". Папката с делото на Борисов носи името "Буда".

Младен Георгиев е работи в МВР до 1997 г., когато е отстранен с мотив "подпомагане на престъпни групировки". След това влиза в частния сектор като шеф в охранителната фирма ИПОН, собственост на Бойко Борисов.

Георгиев е върнат в МВР с идването на Борисов като главен секретар. Там той се издига до поста зам.-началник на Инспектората.

След разкритията Младен Георгиев излезе с отворено писмо по казуса „Буда", в което заяви, че делото "Буда" е било само някаква форма за легилизиране на отношенията им, като Борисов отказал да стане информатор на ЦСБОП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки