Велосипедистка блъсна дете в парк в Монтана, момиченцето със счупен череп

Родителите с петиция да не пускат колоездачи в градини без велоалеи

OFFNews 05 август 2018 в 12:54 9797 2

Родители на дете, блъснато от велосипедист в парк в Монтана, ще предявят съдебен иск срещу жената, карала колелото.

Цветелина и Боян разхождали двете си близначки на година и половина, когато едното момиченце било ударено от разсеялата се колоездачка. Спря, извини се и избяга, разказва Цветелина Георгиева по бТВ. 

Последствията за детето са счупен череп, хематом и операция за отстраняването му в столична болница. „Лечението и прегледите за нас продължават. Има опасност от отключващи се впоследствие заболявания”, казва майката.

Тя организира петиция, с която настоява да не се допускат колоездачи в паркове без велоалеи. За по-малко от седмица протестната подписка е подкрепена от близо 400 души. 

Петицията е адресирана до кмета на общината. От там коментираха, че до месец всички паркове в града ще са под видеонаблюдение, и припомниха, че велосипедистите са длъжни да спазват Закона за движение по пътищата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

2

radosarbov

05.08 2018 в 16:24

"Претоплена манджа" - "Момиченце на година и половина е пострадало в Градската градина в Монтана след като е било блъснато от колело, научи montana24.net. Инцидентът се случил на 10 юли, докато момиченцето, сестричката му и още няколко дечица си играели в парка, разказва майката на пострадалото дете. През това време, момиче с велосипед блъснало детето. По думите на майката, момичето с велосипеда на видима възраст около 18 години, не е гледало пътя, а се е било обърнало назад." Днес, 5 август - „Мъжът ми гледаше едната, аз стоях до другата и в момента, в който се обърнах, видях как детето ми е на земята – с колело върху нея”, разказа майката на пострадалото дете." Къде е гледала голямата бяла птица, която не може да лети? Отговор: навсякъде другаде, но не и детето си!

8604

1

Тебеширко

05.08 2018 в 15:55

Повечето паркове са пълни до дупка през лятото, основно със семейства с деца. Това означава, че не е препоръчително да се минава от там с колело.
Друг проблем е, че често тези паркове са заобиколени от големи булеварди, по които велосипедистите не могат да карат безопасно или пък парковете се използват за минаване на пряко.
Решението е да се обособят велоалеи през парковете, за да има по-малко допирни точки м-у пешеходци и велосипедисти. Така ще се осигури безопасност за пешеходците, а велосипедистите ще минават по-бързо. Даже ще е най-добре ако велоалеите са нови и отделно от пешеходните алеи.