Ексклузивно Вървим към избори: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

Велинградчани се жалват от музикален тормоз

Диана Варникова 28 септември 2022 в 15:55 1230 0

гето
Ромски квартал.

Жители на Велинград организираха петиция против силната музика, която идва от ромския квартал „Анезица“ в курортния град.

Петицията ще бъде изпратена до кмета на местната община д-р Костадин Коев и до председателя на Общинския съвет Любомир Перчинков, както и до Районното управление на МВР и Регионалната здравна инспекция, за да може институциите да предприемат някакви мерки срещу музикалния тормоз.

"От дълги години жителите на Велинград са подложени на денонощен шумов терор. Той няма график и не се съобразява с общинските наредби, нито с общочовешките физически нужди от почивка и спокойствие. Силата на децибелите, бълвани от мощни озвучителни уредби, които се носят от махалата "Анезица" в посока на кварталите „ Чепино“ и „Лъжене“, превишават нормалните норми за слушане и търпимост. Настояваме компетентните органи в лицето на Община Велинград и РУП да предприемат всички необходими мерки за връщане на реда, спокойствието и тишината в града", пишат в обръщението си инициаторите на петицията.

Съгласно местните разпоредби за опазване на обществения ред има изрична забрана за озвучаването на открити площи в жилищни райони и в зони за отдих за времето от 14:00 до 16:00 и от 23:00 до 06:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови