Великобритания намали карантината за пристигащи от България на 10 дни

OFFNews 16 декември 2020 в 16:27 1117 0

Великобритания намали продължителността на карантината за пристигащи от България от 14 на 10 дни, съобщи МВнР. 

Промените влизат в сила от 14 декември 2020 г.

Решението на британските здравни власти за намаляване на периода на карантина при влизане касае пътуващите от страните, които не попадат в т. нар. коридори за пътуване. Сред тези държави е и България. Остава изискването за попълването на формуляр за локализация на пътника (Passenger Locator Form - PLF) преди пътуването, който е публикуван ТУК.

Засега единствено гражданите, пътуващи до Великобритания, ще трябва да посочат във формуляра дали ще се възползват от т. нар. опция за тест за освобождаване от карантина ('test to release' scheme).

Според действащите правила пътуващите до Обединеното кралство могат да си направят тест за COVID-19 за собствена сметка след 5-ия ден от самоизолацията си в страната. При отрицателен резултат от това изследване гражданите ще бъдат освободени от задължението да се самоизолират за остатъка от 10-дневния период на карантината.

Тестът ще трябва да бъде направен на територията на Великобритания, като списъкът с акредитираните лаборатории може да бъде открит на сайта на британското правителство

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!