Вече записваме онлайн час за лични документи в новия център на бул. "Мария Луиза"

OFFNews 15 август 2022 в 16:03 39501 0

лични документи

Снимка mvr.bg

Лични документи

Министерството на вътрешните работи вече предоставя онлайн услуга, с която ще могат да се запазват часове за издаване на лични документи. 

Най-прекият път до портала е през сайта на министерството (снимката долу), в раздел "Административни справки и услуги": "Запазване на ден и час за посещение в Център за административно обслужване по избрана от Вас услуга" или на адрес https://mvr.kontrax.bg. Този адрес се отнася единствено и само за запис на час за посещение в Центъра за административно обслужване с адрес – гр. София, бул. „Кн. Мария Луиза“ № 91.

Чрез системата може да се запази час за подаване на декларации за изгубени или откраднати документи, както и за получаване на споразумения и наказателни постановления и заплащане на глоби по Закона за личните документи.

За хората с постоянен адрес в София е предвидено и запазване на час за получаване на фишове и заплащане на глоби по Закона за движение по пътищата.  

Заявленията за издаване на лични карти и паспорти се приемат с експертна, бърза и обикновена услуга, а заявленията на издаване на свидетелство за управление на МП (шофьорски книжки) – с ускорена, бърза и обикновена услуга.

Създадена е и възможност гражданите предварително да заявяват час за подаването на заявления за съответната услуга чрез интернет страницата на МВР.

Системата за резервации към момента функционира само за Центъра за административно обслужване в София, бул. "Кн. Мария Луиза" № 91. 

При запазването на дата и час за посещение в центъра, гражданите трябва да изберат първо дали са с постоянен адрес в София, или не. 

В зависимост от отговора в полето за избор на услуги се появява падащо меню, от което гражданите могат да изберат какъв час да запишат. 

След като бъдат избрани датата, часът и услугата за посещение, гражданите трябва да резервират свободния час. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови