Quantcast

Вдигат 6-етажен блок в двора на математическата гимназия на Велико Търново

OFFNews Последна промяна на 18 април 2016 в 09:46 3646 2

Вдигат 6-етажен блок в двора на математическата гимназия на Велико Търново

6-етажен жилищен блок се строи в двора на Природо-математическата гимназия "Васил Друмев" във Велико Търново, съобщава БНТ. Главният архитект на града Николай Малаков обясни, че в далечната 1974 ч. с решение на Общинския съвет част от двора се отцепва за създаването на книжарница, през 2002 г. парцелът е купен от бизнесмен и след това предназначението на земята се променя. За това не са постъпили възражения и след влизане в сила на подробния устройствен план, парцелът е продаден на друг собственик, който преди година е внесъл документите за строеж.

Разрешението за строеж вече е влязло в законна сила.

Директорът на ПМГ "Васил Друмев" Ангел Гушев заяви, че ръководството на гимназията е направило всичко по силите си, за да не се стигне до строителството на жилищната сграда.

Казусът със застрояването на ПМГ е един от най-заплетените, след като през 2010 г. дворът ѝ бе спасен от бетоновозите, съобщава сайтът "Борба". Необмислено решение на съветниците тогава отцепи 344 кв. метра от училището в полза на частно лице за жилищно-търговски комплекс. Масирани обществени протести обаче доведоха до разкаяние у тогавашните народни избраници и те се събраха на извънредно заседание, на което се реши да се отчужди теренът, а собственикът да получи пари.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2016 в 11:20

В двора на техникума по електроника в столицата отдавна се случи същото. Даже случаят е още по-комичен - инвеститорът, чиито дъщери учели в техникума, го построил за да сбъдне мечтата на дъщерите си, да живеят близо до училището...

18.04 2016 в 10:05

1974...2002 демек - "ми то така си беше".....абе джанам кой икога е дал разрешителното? Николай Малаков го е дал и е взел едни пари - оставка сега!

Изроди бе....не се наядоха.....