Възстановяват болницата в Девин със 700 000 лева от държавния бюджет

Вероника Шербанова Последна промяна на 27 ноември 2013 в 14:49 1715 1

Закритата болница в Девин. Снимка: БГНЕС
Закритата болница в Девин. Снимка: БГНЕС

 

Дейността на закритата болница в Девин ще бъде възстановена с помощта на 700 000 лева от държавния бюджет. Това беше решено на днешното заседание на Министерския съвет.

Парите ще бъдат преведени на община Девин, която ще се разпорежда с тях. Средствата са осигурени от преструктуриране на разходите в централния бюджет.

Болницата в Девин, в която се лекуват жители на общините Борино, Девин и Доспат, беше закрита през 2011 г. заради натрупани дългове от близо 2 млн. лева.

След редица протести на жителите на трите общини предишното правителство обеща, че в града ще заработи филиал на болницата в Смолян. Проектът беше забавен заради проблем със сградата, в която трябва да се помещава филиалът.

През май в Девин заработи мобилна болница, филиал на смолянската болница с изцяло оборудвани болнични стаи и мобилни лаборатории.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2013 в 16:04

Ало Бюрократите, незнам дали ви е ясно че една болница не е сграда, легла и консумативи, в нея работят специалисти, и като сте закрили болницата тези хора не са седяли чакайки да я отворите отново, те може да са напуснали България или града за да си намерят друга работа, може да работят другаде в рамките на същия град, но едвали ще съберете пълният необходим екип ей така щото сте намерили 700 000лв.
Следващия път когато решите да закриете разрушите затворите закриете или по някакъв друг начин прекратите съществуването на нещо - помислете че това не е само сграда, има хора работещи там и те по всяка вероятност са по ценни и трудни за набавяне от стените и парите.