'Възраждане' влезе в Съдебната палата (видео)

OFFNews 06 август 2020 в 16:41 5366 4

Снимка OFFNews

Партия "Възраждане" и техни привърженици влязоха в Съдебната палата в ранния следобед.

Хората носят плакати с надпис "Оставка" и твърдят, че искат да връчат оставката на главния прокурор, която той да подпише.

Те се събраха пред кабинета на Иван Гешев, за да внесат сигнал за престъпленията му и да му връчат "заповед за граждански арест". 

Охраната не допусна протестиращите до кабинета на Обвинител №1, намиращ се на 4-ия етаж. 

Преди дни Софийска градска прокуратура (СГП) инициира процедура, с която поиска заличаване на регистрацията на политическа партия „Възраждане“ и нейното разпускане. Причината за това са открити нарушения и списъци с "мъртви души". Председателят на партията Костадин Костадинов заяви, че "Възраждане" е обект на репресия". Той попита и защо не се разследват "турски, етнически, антиконституционни и антибългарски партии като ДОСТ и ДПС".

Към 17:10 протестиращите вече бяха изтикани извън сградата и тя бе оградена с полицейска лента. Те скандират "Оставка" и "Гешев е позор". 

Междувременно от прокуратурата обявиха, че Иван Гешев е в отпуск до 9 август. Въпреки това той провежда работни срещи, главно извън столицата. Днес например пресцентърът му информира, че той е бил в Пловдив, където е връчил актовете за встъпване в длъжност на новите административни ръководители на Апелативна прокуратура-Пловдив Тодор Деянов и на Военно-апелативна прокуратура полк. Елин Алексов. 

По-рано през деня пък лидерът на гражданското движение "Боец" Георги Георгиев влезе в сградата на БНТ на ул. "Сан Стефано" 29 в София, за да поиска оставката на генералния директор Емил Кошлуков. До среща не се стигна. Георгиев бе снимат във фойаето на телевизията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

4

nrb

06.08 2020 в 20:53

Хаха народния съд. Без коментар.

2800

2

zpe

06.08 2020 в 19:03

Абе тоя на Възраждане е малко като Божков, доколкото аз знам.

Но пък нямам нищо против агресията върху съдебната палата по принцип. Винаги ми се е искало да изпразня един автомат по фасадата, като знам какви са ония вътре.