Възрастта не е порок: Мъж на 78 г. и жена му на 53 г. станаха родители на близнаци

OFFNews 10 юли 2024 в 16:58 2554 0

Възрастта не пречи.

Снимка Интернет

Родители на преклонна възраст.

Семейство от Поморие се сдоби с близнаци на преклонна възраст - съпругът Алекси е на 78 г., а Наталия - на 53 г. В продължение на десетилетие двамата се опитвали безуспешно да станат родители. Накрая мечтата им се сбъднала. И никой от тях не смята, че възрастта им е проблем.

Децата са родени в седмия месец заради появила се хипертония при майката и ще останат под наблюдение в бургаската неонатология.

Алекси Радев е старши спасител и треньор по айкидо и джудо, а хобито му е шахматът, заради което преди години създава и клуб в морския град, съобщава Нова тв.

"Сега усещам младостта да се връща в мен. За пореден път, защото преди това имам двама сина. Моят съвет към мъжете е да правят деца, защото България има нужда от здрави, силни, умни и интелигентни деца", призова новият родител.

Алекси се запознава с Наталия от Беларус преди 15 г., когато е спасител на плаж в курорта Слънчев бряг. Влюбват се и тя остава в България.

"Направихме неуспешен опит за дете преди 10 г. Не се отказахме, продължихме да опитваме, борихме се и достигнахме целта си", допълва той.

Сред множеството поздравления в социалните мрежи най-задаваният въпрос към смелата двойка е как са се решили на тази стъпка предвид възрастта им.

"Чувствам се добре, много съм доволна. Моята голяма мечта са тези бебенца - Ростислав и Дарина. Няма нищо страшно в това да станеш родител на тази възраст. Господ с нас", споделя Наталия Грищук.

Алекси обяснява, че се е решил на тази стъпка, защото има още много сили.

"И съм сигурен, че и други мъже ще последват моя пример. Независимо, че възрастта наляга. Правят се деца и до 100 години", обяснява философски той.

И отправя пожелание в стих към дамите.

"Жени, недейте нивга остарява. Бъдете като липовия цвят, макар и рано да прецъфтява, той пази дълго своя аромат. Правете деца!".

Всъщност Наталия не е най-възрастната родилка в бургаската болница. Преди време жена на 54 г. е родила в същото отделение.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката