Въвеждат "синя зона" за автомобили в Стария Созопол

OFFNews 12 май 2017 в 11:29 5002 1

Ще се въведе „синя зона“ в Стария Созопол, съобщи зам.-кметът на Община Созопол Петя Чапевова, цитирана от "Фокус".

Платени места за паркиране, т.нар. „синя зона“, ще има в целия град. Ще бъде монтирана бариера на завоя на ул. „Крайбрежна“ към ул. „Вапцаров“.

„Площадът през лятото е затворен за преминаване и се минава покрай пристанището и на завоя ще бъде въпросната бариера. Предстои събрание, на което ще се коментират всички поставени въпроси за въвеждането на „сина зона“.Проведени са консултации със съседни общини, където вече е въведена „синя зона“, обясни Чапевова.

„Трябва да въведем някакъв ред, защото Старият град е един уникален резерват и той трябва да бъде пазен и достъпът до него да бъде урегулиран. Това не сме го измислили ние. Това го има на много места, в много държави и там, където има стари обекти“, подчерта зам.-кметът. 

Два часа престоят на превозните средства ще бъде безплатен, а след това цената ще е 1 лев на час. За сигурността на жителите и гостите на града са монтирани камери на възлови места. По думите на Чапевова, от полицията отчитат намаление на вандалските посегателства и престъпленията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

1

Black Hex

12.05 2017 в 12:22

Малко е лев/час. Трябва да е най-малко 8лв/час! Без гратисен период. Кат си гъзар и искаш да отидеш до корабчето с раздрънканото си софийско беемве ще си плащаш! И без това карат само на газ гъзарите. Какво майка си търсят с автомобил в стария Созопол?
Стикери за живущите и толкоз. Другите по 8лв/час!