Варненци се поклониха пред паметта на Навални в Морската градина

OFFNews 17 февруари 2024 в 16:10 2694 0

Паментикът на граф Николай Игнатиев в морската столица

Снимка Facebook/Tatiana Christy

Паментикът на граф Николай Игнатиев в морската столица

Над 100 души се събраха на входа на Морската градина във Варна да почетат паметта на руския опозиционен лидер Алексей Навални. 

Пред импровизиран кът с негови снимки, мнозина поднесоха цветя и запалиха свещи, след което коленичиха и запазиха минута мълчание, предаде БТА. 

Паметникът на граф Николай Игнатиев в морската столица бе "украсен" със снимка на руския президент Владимир Путин с надпис "Убиец, убиец".

На бдението на входа на Морската градина присъстващите носеха плакати, изписани с различни послания: „Героите не умират“, „Той не се предаваше и ние няма да се предадем“, „Алексей Навални загина за вашата и нашата свобода“.

Снимка: Фейсбук/Татяна Кристи

Той беше безстрашен борец за правда. Беше надежда за всички нас, много го обичахме и вярвахме, че ще оцелее и един ден ще бъде свободен, посочиха някои от дошлите на бдението.

Организатор на демонстрацията е сдружение „За свободна Русия“. От тяхно име Татяна Кристи заяви, че Навални е бил надеждата не само на руснаците, а и на демократичния свят, че един ден Русия ще престане да бъде фашистка диктатура.

"Три години измъчваха душата и тялото му. Успяха да прекършат само тялото, но душата е по-важна, защото тя ще живее вечно", каза Кристи. По думите ѝ на бдение във Варна са се събрали българи, руснаци, украинци и други граждани, които милеят за свободата и искат един ден Русия да се превърне в свободна държава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки