Въпроси, които да зададете на своя екип при избора на униформа

OFFNews 14 февруари 2022 в 13:04 799 0

Униформеното работно облекло има много предимства, както за компаниите, така и за служителите. Употребата му, освен че може да защити работниците и да им помогне в задълженията, може и да допринесе за имиджа на бранда, тъй като ще повиши мотивацията на служителите и репутацията на работодателите.

Ако сте взели решението да използвате работно облекло под наем, то фокусът не трябва да е единствено върху това как изглежда, но и върху нуждите на служителите Ви и това, което те искат. Но откъде да започнете, как да разберете какво търсят те?

Днес ще разгледаме въпросите, които може да зададете на екипа си при избор на работна униформа, за да научите по-лесно какво търсят и искат.

От колко работни униформи ще имате нужда за период от една работна седмица?

За начало трябва да знаете от колко работни униформи ще се нуждаете, тъй като екипът Ви може да работи на смени, на непълно работно време или на пълен график. Знаейки точното количество на работни униформи, ще се улесни и документирането на работните часове и дни, които е натрупал един служител.

Освен това, от голямо значение има каква роля изпълнява всеки служител. Ако един човек работи на закрито, в офис, то работното му облекло ще се замърсява по-малко от това на друг служител, който работи в склад или на открито.

Какви предизвикателства може да срещнете при носенето на обикновено облекло или сегашната униформа?

Една често срещана причина работодателите да осигурят нови работни облекла е това, че настоящата униформа, или обикновените дрехи на служителите не издържат на предизвикателствата, които срещат по време на работа. Попитайте служителите си за тези предизвикателства, разберете дали дрехите им се износват лесно, или пък не прилягат добре, което води до неудобство.

Задължително е да научите дали работниците Ви имат притеснения от въвеждането на униформено облекло, и ако да - какви. Една добра идея е да покажете мостра от работното облекло, което смятате да въведете преди да направите голяма поръчка, тъй като мнението на служителите Ви е от голяма важност. Хората понякога се притесняват да говорят пред голяма група, така че опитайте да чуете мнението на всеки поотделно.

От каква функционалност се нуждаете в помощ на Вашата работа?

Вие лесно може да подобрите производителността на служителите Ви и точно толкова лесно може да се сдобиете с перфектното промишлено работно облекло, което да включва всички нужни джобове за инструменти.

Трябва да знаете, дали работниците Ви имат нужда от специално, предпазно облекло, което да намали лиска от нараняване. Например хората, които работят в кухнята ще се радват на облекло от дишаща материя, което отговаря на всички хигиенни стандарти, докато служителите в склад ще се зарадват на облекло с висока видимост и много джобове.

Един от начините за подобряване на производителността е да вземете различен цвят униформа за различните сектори в които работят служителите Ви. Например инженерът в даден проект трябва да се отличава, за да знаят другите към кого да се обърнат ако има проблем.

Колко дълъг трябва да бъде жизненият цикъл на Вашето работно облекло?

Обикновено жизненият цикъл на работното облекло, или това колко често трябва да се пере е едно от най-важните неща които човек обмисля преди да закупи или наеме облеклото. Много компании надвишават бюджета си за работни облекла, когато закупуват такива.

Работното облекло под наем, както и услугата за професионално пране са едно икономично решение. Друго предимство е това, че екипът на Lindstrom е тук за Вас и ще ви помогне във всяка една стъпка- от преценка на нужните бройки и размери, до честотата на пране.

За да обсъдите изискванията за наемане на работно облекло, моля, свържете се с нашия екип още днес на тел. +359 2 841 11 10 или на [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков