Валежите се местят на изток и спират за три дни

OFFNews 20 юли 2020 в 05:19 2077 0

Валежите се местят на изток, в западната част от страната облаците се разкъсват и ще има повече слънце. До обяд дъждовете ще спрат и в североизточна Балгария. 

Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса, в София около 24, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините облачността преди обяд ще е все още значителна и на места, главно в Стара планина, ще вали. По-късно през деня облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19, а на 2000 метра – около 12 градуса.

Край морето ще има променлива облачност, вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. На брега термометрите ще се качат до 29 градуса, а сред вълните от 2-3 бала до 27 градуса. 

През следващите два дни времето ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, главно в часовете след обяд, но вероятността за валежи е малка. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса. От четвъртък до края на седмицата над Източна България ще се задържи слънчево. Над Западна ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевици. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!