Валежи от дъжд и сняг, вятър и навявания в цялата страна

OFFNews 04 февруари 2023 в 07:37 1761 0

Архив

Снимка Pixabay

Минималните температури днес ще са между минус 3° и 4°, а максималните - между 2° и 8°.

Минималните температури днес ще са между минус 3° и 4°, а максималните - между 2° и 8°.

Ще преобладава облачно време. На много места в Северна България и планините ще има валежи, предимно от сняг. В Предбалкана и Лудогорието количествата ще са значителни. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и ще има условия за виелици и навявания. 

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е между 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините времето ще бъде динамично. Ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад. В комбинация със снеговалежите в Предбалкана и по северните склонове на планините ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - около минус 8°.

През нощта и в неделя с умерен и силен вятър от север ще нахлува по-студен въздух. Валежите ще продължат, значителни по количество в Северна България и планините, а през нощта срещу понеделник - в източните райони. Дъждът навсякъде ще премине в сняг, остават условията за виелици и навявания. Температурите ще се понижат съществено и към 14 часа в по-голямата част от страната ще са около и под 0°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови