В Толева махала протестират, искат път от държавата

OFFNews 30 октомври 2018 в 08:48 2726 0

Жители на столичния квартал „Толева махала“ и на Божурище започнаха тази сутрин протест на спирката на автобус №54 с искане за продължаване на бул. „Царица Йоанна“ от ж.к. „Люлин“ до Индустриална зона „Божурище“. 

Гражданското недоволство е провокирано от преминаване на стотици тежкотоварни автомобили през квартала.

„Държавата изгражда прекрасна индустриална зона… Но нещата, по български, се изграждат наполовина – няма никаква инфраструктура към зоната и хилядите камиони ще преминават по един двулентов път през „Толева махала“, бул. „Европа“, обясни Михаил Славчев - жител на квартала и един от организаторите на протеста, цитиран от БНР.

„Бяхме толерантни, изтърпяхме стотици камиони със земна маса да преминат под балконите ни за изграждането и разрастването на зоната. Но виждайки, че няма развитие за изграждане на нова инфраструктура, решихме, че единственият вариант е да излезем на улицата и да бъдем чути“, обясни Славчев. 

Той каза, че от три години индустриалната зона се разраства и се говори на нов път, но всичко оставало само разговори. След предишни протести през юни получили обещание от националната компания „Индустриални зони“, които са под шапката на министерството на икономиката, че „нещата ще се оправят“, но това не става. 

Михаил Славчев посочи, че ще бъде дадено известно време на държавата, за да започне решение на проблема, но ако няма реални действия, протестите ще продължат.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!