В спортно училище: Дядо на ударена ученичка се опита да раздаде правосъдие с брадва

OFFNews 14 февруари 2024 в 14:25 2982 0

нападение с брадва

Снимка iStock

Дядо на възпитаничка на спортното училище "Ген. Владимир Стойчев" в София се опита да се саморазправи с нападателя й неин съученик, като го нападна с брадва.

Няма сериозно пострадали при конфликта, съобщиха по-късно от учебното заведение. Но инцидентът доведе в училището заместник-министрите на младежта и спорта проф. Даниела Дашева и Иво Кацаров, председателя и главния секретар на Държавната агенция за закрила на детето – Теодора Иванова и Камелия Николова.

Всичко започнало в едно от междучасията, когато възникнало пререкание между момичето и момчето, ученици от училището. Момичето било ударено. След случилото се нейни роднини се опитали да се саморазправят с момчето. Дядото на момичето носил скрита брадва. Персоналът на училището обаче реагирал светкавично и заместващата директора успяла да отнеме оръжието.

Извикана е била и полиция, след което учебният процес продължил с нормалния си ритъм.

"По казуса са ангажирани всички отговорни институции, чиито екипи предприемат необходимите мерки. С учениците и с учителите ще работят психолози", обясняват от училището.

И уточняват, че са установени и други провинения на младежа и още преди днешния инцидент го очаква преместване в друго учебно заведение.

"Екипът на Министерството на младежта и спорта потвърждава готовността си да продължи да съдейства на всички институции в условия на пълна прозрачност, като ще продължи да осигурява и достъп на медиите до информация, както и досега", допълват от ММС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика